Dodik: Sve što bude potpisano o imovini biće i sprovedeno :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Sve što bude potpisano o imovini biće i sprovedeno


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u ponedjeljak, 24. aprila biti potpisan dokument koji se odnosi na pitanja imovine i poručio da će sve potpisano biti i sprovedeno i da u to niko ne treba da sumnja.

- Ne treba niko sumnjati da ćemo donijeti odluku o povlačenju sudija iz Ustavnog suda BiH i da ćemo u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova organizovati službu koja će nadzirati i pratiti. To je naše pravo - izjavio je Dodik u Beogradu nakon vojne vježbe "Granit 2023".

Dodik je podsjetio da je granica između dva entiteta definisana Aneksom dva Dejtonskog sporazuma, sa pripadajućim mapama koje jasno utvrđuju kome pripada koja teritorija.

On je upitao šta je tu nelegalno i šta u tome ima novo.

- Ako ima novi, pokažite mi - dodao je Dodik.

Dodik je rekao da su se juče u Banjaluci sastali ozbiljni ljudi, da je njegov tim sastavio početni dokument i da su uvažene i sugestije drugih, da sve to ide na organe stranaka i da će se ponovo sastati u ponedjeljak.

Govoreći o nedolasku predsjednika PDP-a Branislava Borenovića i lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića na sastanak, Dodik je rekao da misli da sebe ponižava komentarišući Vukanovića koji je izopšten iz normalnog dijaloga i sposobnosti da to vidi.

On je dodao da čak i ne zna kako se zova Vukanovićeva partija.

- Naravno, njemu je lijepo kada odu u FBiH i sjedi s njima, ali to je njihov problem. Mislim da ćemo u ponedjeljak pozvati i njih. Nije to nikakva molba. Mi ne molimo nikoga - rekao je Dodik.

Kada je riječ o Borenoviću, on je naveo da se "zna koji je Borenovićev kapacitet izdaje".

- Da ima imalo političke logike i političke pameti kao što nema, on bi juče bio tamo - poručio je Dodik.

(RTRS)