Dubravac: Ne stavljajte so na ranu! :: Semberija INFO ::

 

Dubravac: Ne stavljajte so na ranu!


Poslanik  Demokratskog narodnog saveza u Narodnoj skupštini Republike Srpske Željko Dubravac reagujući na dodjeljivanje odlikovanja 103. brigadi HVO Derventa od strane predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića poručio je da je Derventa grad stradalnik, grad mučenik i grad heroj, i da je takav neprimjeren čin  stavljanje soli na ranu srpskog naroda.

„Rane srpskog naroda u Derventi su još uvijek svježe, a ožiljci duboki i bolni, pa je potez gospodina Milanovića, ništa drugo do neviđena provokacija, besraman čin prema žrtavama, srpskim civilima i zatočenicima logora u Derventi.

Svjedočenja preživjelih logoraša, kazamata u Derventi potvrđuju najmonstruoznija mučenja od strane pripadnika HVO, na čelu sa ženom  monstrumom Azrom Bašić.

Nagrađivanje jedinice HVO u Derventi od strane presjednika Hrvatske Zorana Milanovića, nije ništa manje monstruozan čin, jer podsjeća na patnje i mučenja srpskih civila u Derventi, sve do njenog oslobađanja 4. jula 1992. godine.

I umjesto da se gospodin Milanović pokloni nevino stradalim i na taj način pokaže minimum poštovanja za sve žrtve, on otvara nezacijeljene rane srpskog naroda“.

Dubravac smatra da je neophodno da rukovodstvo Republike Srpske preispita principe saradnje, sa zvaničnicima iz Hrvatske, jer ovakva dešavanja trajno narušavaju neophodno pomirenje i suživot naroda na ovom prostoru.
 
DNS