ZVORNIČANIN PRENOSIO NOVAC ZA HRVATSKOG EL ČAPA :: Semberija INFO ::

 

ZVORNIČANIN PRENOSIO NOVAC ZA HRVATSKOG EL ČAPA


Foto: GlasSrpske

Zvornik - Siniša Čuturić (25) iz Zvornika, kojeg sumnjiče da je bio član organizovane grupe narko-dilera Majkla Dokovića (60) zvanog hrvatski El Čapo, uhapšen je na osnovu međunarodne potjernice Interpola Zagreb, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Ova grupa dilera švercovala je narkotike iz Južne Amerike u Evropu, a kako saznajemo, za Čuturićem se tragalo više mjeseci. Otkrili su ga i uhapsili pripadnici Policijske stanice Kozluk u utorak u selu Branjevo kod Zvornika. Nakon hapšenja predat je Sudu BiH u Sarajevu koji će odlučiti da li će biti izručen Hrvatskoj. Čuturić je, inače, brat Dokovićeve djevojke Nevenke Čuturić (26), koju su prozvali “bosanka kokainska kuma balkanskog narko-kartela”.

Dokovića istražioci, prema ranijim informacijama, terete za šverc čak 600 kilograma kokaina vrijednog 18 miliona evra iz Urugvaja u Švajcarsku. Otkriven je nedavno u velikoj akciji Evropola.

Osim pomenute količine kokaina, zaplijenjen je još 421 kilogram te droge u Hongkongu. Po nezvaničnim informacijama, pažnja istražilaca je usmjerena na Dokovića nakon što je prošle godine na graničnom prelazu Bregana između Slovenije i Hrvatske zaustavljen “mercedes” u kojem su bili Nevenka Čuturić i njen brat Siniša.

U automobilu je, postoje tvrdnje, policija pronašla oko milion evra bez dokaza o porijeklu. Novac je oduzet, a protiv Čuturića je podnesena prekršajna prijava i pušteni su. Međutim, istražioci su ih ubrzo povezali sa narko-bosom Dokovićem pa je u julu opet uhapšena Nevenka Čuturić, kao i Dražen Letić iz Sremske Mitrovice zbog sumnje da su prenosili novac za grupu narko-dilera.

Tada je raspisana potjernica za Sinišom Čuturićem.

Akcija “Merlin”

U policijskoj akciji “Merlin” na području Bijeljine juče su uhapšene tri osobe i zaplijenjeno 660 grama marihuane, 129 grama spida, 24 komada ekstazija i sedam grama nove droge ajs. Pretreseno je 11 lokacija.

Prema informacijama iz MUP-a RS, u ovom slučaju tragaju za još šest osumnjičenih. Identitet uhapšenih lica nije saopšten, kao ni detalji.

(glassrpske.com)