Ljubiša Petrović nastavlja opstrukciju gasifikacije Semberije :: Semberija INFO ::

 

Ljubiša Petrović nastavlja opstrukciju gasifikacije Semberije


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pokrenuo je sudska izvršenja i blokirao račun preduzeću „Bijeljina – Gas“, nastavljajući tako smišljene opstrukcije gasifikacije, projekta koji je važan kako za Semberiju, tako i za dalje širenje gasovodne mreže u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“.
 
- Petrović je na početku mandata primio delegaciju „Srbijagasa“ i obećavao da će gasovod u Bijeljini biti u funkciji u roku od dva mjeseca. Međutim, od tada je prošlo dvije godine, a aktuelni gradonačelnik se na sve načine trudi da opstruiše jedan od najvažnijih projekata za grad, koji će smanjiti zagađenje, dovesti novi energent i omogućiti dalju gasifikaciju u opštinama i gradovima Republike Srpske – navedeno je u saopštenju.
 
Iz Narodne koalicije su apelovali da Ljubiša Petrović prije svega izmiri 600.000 KM dugovanja koje Grad ima prema „Srbijagasu“, a ne da se bavi „tužakanjem“ za komunalne takse iz 2013. godine.
 
- Bijeljina je prošle godine bila jedan od najzagađenijih gradova u regiji i umjesto da odavno dajemo subvencije građanima za grijanje na gas i da većina ustanova i preduzeća umjesto uglja počne da koristi ovaj energent, mi se suočavamo sa totalnom blokadom – upozorili su iz Narodne koalicije. 


Pokrenimo Bijeljinu