Dodik: Žene nezamjenjiv oslonac i moralni pokretač :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Žene nezamjenjiv oslonac i moralni pokretač


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku svim ženama povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

 Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena i želim vam puno ličnih, porodičnih i profesionalnih postignuća - istakao je Dodik u čestitki.

Predsjednik Srpske je istakao da je" obilježavanje ovog praznika prilika da se svi prisjetimo dugogodišnjih napora na ostvarivanju društvenih, ekonomskih i političkih prava žena u svijetu, a napredak jednog društva se mjeri i po tome koliko smo ženama omogućili da imaju svoje mjesto u njemu".

- Bez obzira na datum, uvijek trebamo odavati priznanja i ukazivati poštovanje ženama za sve ostvarene uloge koje imaju kao nezamjenjiv oslonac i moralni pokretač društvenih i porodičnih vrijednosti - istakao je on.

Dodik je naglasio da možemo biti ponosni na činjenicu da u Republici Srpskoj sve više žena obavlja značajne i odgovorne funkcije i aktivno doprinosi društvenom razvoju na poseban način.

- Institucije Republike Srpske svojim brojnim aktivnostima potvrđuju opredjeljenje da se i dalje stvaraju bolji uslovi kojima bi se položaj žena u svim segmentima života još više afirmisao - navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.
 
(RTRS)