Pogledajte kako će izgledati sportska dvorana u kojoj će biti igran Srpska open :: Semberija INFO ::

 

Pogledajte kako će izgledati sportska dvorana u kojoj će biti igran Srpska open


Banjaluka bi ovog proljeća trebalo da bude domaćin najvećeg teniskog spektakla, pod nazivom Srpska open. Zato je izgradnja novog sportskog kompleksa u Banjaluci veliki izazov. Prezentovan je 3D prikaz izgleda buduće najveće dvorane u Srpskoj, koja će se prostirati na 9.000 kvadratnih metara i raspolagaće sa 5000 sjedećih mjesta.

Nova savremena sportska dvorana osim što se radi u skladu sa svjetskim preporukama i standardima biće i u potpunoj harmoniji sa prirodom i okruženjem, poruka je arhitekte Dalibora Bjelice.



- Naš cilj je bio da objekat ne dominira prostorom jer treba da dominira sa svojim sadržajem, onim što ima unutra, a ne samim izgledom - kaže Bjelica.

Veliki izazov bio je i pronaći dovoljno hrabre projektante koji bi uplovili u ovaj obimni projekat sa izuzetno tijesnim rokom, poručuju nadležni.
 
- Stvarno je poduhvat za 4 mjeseca napraviti ovakav objekat. U nekim normalnim uslovima, samo projektovanje bi trajalo 8, 9 mjeseci - rekao je Saša Trivić predsjednik građevinskog odbora. 

Veliko gradilište, kroz samo mjesec dana pretvoriće se u najveći sportski kompleks u Srpskoj, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.


 
- Sportska dvorana prostire se na 9.000 metara kvadratnih, cijela površina unutrašnjih i spoljašnjih terena sa preko 5.000 sjedećih mjesta - istakao je Stanivuković.

Podsjećamo, Banjaluka bi ovog proljeća trebalo da bude domaćin najvećeg teniskog spektakla, pod nazivom Srpska open. Između ostalog, u novoj sportskoj dvorani trebalo bi da zaigra i najbolji teniser svijeta.
 
(RTRS)