PLAN JELENE I LjUBIŠE: Nakon referenduma u istoj stranci :: Semberija INFO ::

 

PLAN JELENE I LjUBIŠE: Nakon referenduma u istoj stranci


Фото - Фејсбук
Ljubiša Petrović će se pridružiti novoj stranci Jelene Trivić, bez obzira na rezultate referenduma o njegovom opozivu sa pozicije gradonačelnika, potvrđeno je Nacionalu iz izvora u Gradskoj upravi Bijeljine.

Ti izvori tvrde da je takav scenario dogovoren na sastanku Jelene i Ljubiše, koji je održan u nedjelju u Bijeljini.

Jelena i Ljubiša su ‘crne ovce’ u svojim strankama i u vrlo sličnoj su političkoj poziciji. Jelena je u sukobu s Draškom Stanivukovićem i Branislavom Borenovićem, koji uopšte nemaju namjeru da podrže njen dalji politički angažman u PDP.

Istovremeno, smatraju da ih Jelena potkopava u saradnji sa Nebojšom Vukanovićem, koji ne propušta nijednu priliku da javno napadne Stanivukovića.

Bez obzira na nedavnu posjetu Milana Milićevića i deklarativnu podršku koju je v. d. predsjednika SDS dao Ljubiši, gradonačelnik Bijeljine svakog dana sve više se udaljava od SDS, pogotovo Gradskog odbora u Bijeljini.

Čini se da je ta vrsta “ljubavi” obostrana, pošto u bijeljinskom Gradskom odboru SDS postoji značajan broj ljudi koji ne misle ništa dobro o Ljubiši, pogotovo o njegovoj kadrovskoj politici zapošljavanja u Gradskoj upravi.

U GO SDS odbili su da komentarišu mogućnost da Ljubiša, koji je inače poznat po čestim preletima, ponovo promijeni stranački dres.

“Nećemo to da komentarišemo. Jedino što možemo da kažemo jeste da nismo pozvani na sastanke ni sa Jelenom, ni sa Vukanovićem”, rečeno nam je od izvora u GO SDS Bijeljina.

U društvu sa Jelenom i Ljubišom poznavaoci političkih prilika u Srpskoj vide i Nebojšu Vukanovića, koji je ovih dana, nimalo slučajno, pokrenuo novi talas orkestriranih napada na pojedine lokalne zvaničnike SDS-a.

Vjeruje se da je cilj tih napada stvaranje prostora za osnivanje nove političke partije Jelene Trivić, kojoj bi se pridružili i Ljubiša Petrović i Nebojša Vukanović. Ta nova partija, kažu naši izvori, bila bi podjednako udaljena i od SDS-a i PDP-a s jedne, te vladajuće koalicije okupljene oko SNSD-a s druge strane.

 
nacional.live