Višković: Srpska neće odustati od projekta gasifikacije :: Semberija INFO ::

 

Višković: Srpska neće odustati od projekta gasifikacije


- Izgradnja dvije gasne elektrane i gasifikacija Republike Srpske su stvari koje godinama čekaju saglasnost zajedničkih institucija BiH.

Osvrćući se na dogovor stranaka koje su formirale parlamentarnu većinu da jedni drugima neće opstruisati projekte, predsjednik Vlade Republike Srpske pozvao je danas Savjet ministara da konačno zaključi Sporazum sa Srbijom o gasovodu "Nova istočna interkonekcija BiH-Srbija".

Višković je pozvao na poštovanje dogovora, poručujući da su opstrukcije neprihvatljive.

"Republika Srpska nema ništa protiv toga da oni grade "južnu interkonekciju". Odluke Republike Srpske se moraju poštovati, a nama je od vitalnog interesa gasifikacija Srpske. Nažalost, nekoliko godina se čeka da Savjet ministara donese odluku da gasovod prođe ispod Drine u okoline Bijeljine kako bi išli dalje i radili višemilionske projekte za Srpsku i to ne možemo tolerisati" rekao je Višković za RTRS.

On je porčio da treba raditi u interesu svih građana i da je gasifikacija veoma važan projekat za Republiku Srpsku od kojeg neće odustati.

Višković je izrazio nadu da će Savjet ministara ove sedmice donijeti pozitivnu odluku i konačno dati saglasnost za potpisivanje Sporazuma sa Srbijom o gasovodu "Nova istočna interkonekcija BiH-Srbija".

(Glas Srpske)