RASKOL U PDP RS: Funkcioneri i članstvo napustili stranku :: Semberija INFO ::

 

RASKOL U PDP RS: Funkcioneri i članstvo napustili stranku


Danas , nedjelja 22. januar 2023. godine u Banjaluci je održana sjednica Glavnog odbora PDP RS.

Na samoj sjednici je bilo puno razmimoilaženja oko političkog djelovanha PDP kao i oko izbornog rezultata.

Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini više funkcionera PDP iz istočnog dijela Republike Srpske podnijelo je na današnjoj sjednici Glavnog odbora PDP ostavke na sve stranačke funkcije i napustilo partiju.

PDP su napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo koji je u telefonskom razgovoru za Dešavanja u Biheljini izjavio da nije više zainteresovan za ovu politiku koju vodi PDP, a isto je potvrdio i bivši potpredsjednik PDP Dragiša Delić.

Kako saznaju nezvanično Dešavanja u Bijeljini i bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak i načelnik opštine Kotor Varoš Velimir Sakan su napustili PDP.Razlog za napuštanje stranke je, kako kažu, neprihvatanje dvodecenijskog poraza na opštim izborima, izostanak odgovornosti Predsjedništva stranke, kao i dugogodišnji lični interesi pojedinaca koji su ideju i program stranke prilagođavali isključivo nekolicini ljudi okupljenih oko banjalučki kruga.

Dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić naveo je da njegova odluka da podnese ostavku na sve funkcije u stranci, ali i na članstvo nije donesena preko noći, nego na bazi duže analize.

“Ostaću u okvirima dostojanstva i neću puno detaljisati, ali ću samo reći da sa ovakvim rukovođenjem više ne ide”, napisao Tošić na “Fejsbuku”.

(desavanjaubijeljini.com)