Selma Čabrić novi kandidat za ministra u Vladi Srpske :: Semberija INFO ::

 

Selma Čabrić novi kandidat za ministra u Vladi Srpske


BANjALUKA - Selma Čabrić iz Doboja je novi kandidat Socijalističke patije (SP) za republičkog ministra porodice, omladine i sporta, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Odluka o njenoj kandidaturi dostavljena je na adresu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, a u SP-u očekuju da bi ona mogla zvanično da bude imenovana za ministra na jednoj od prvih sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Čabrićeva, kako je saznaje „Glas“, radi u osnovnoj školi.

Mjesto ministra porodice, omladine i sporta ostalo je upražnjeno nakon što je Dado Dogan ekspresno, nakon što je samo prenoćio na funkciji, eliminisan iz novog saziva Vlade zbog saobraćajnog prekršaja. Nepuna dva dana od imenovanja, iz istog razloga, sa ministarske pozicije je otišao i Dragoslav Kabić (SNSD) koji je bio postavljen na čelo resora rada i boračko-invalidske zaštite.

Nakon što su prihvaćene ostavke Dogana i Kabića, Vlada je donijela odluku da do izbora novih ministara vršioci dužnosti ministara budu Zlatan Klokić (umjesto Dogana), koji je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju, dok Siniša Karan, osim Ministrstvom unutrašnjih poslova, trenutno rukovodi i resorom rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Još nema informacija o tome ko će u fotelju ministra rada i boračko-invalidske zaštite.


Glas Srpske