Zvaničnici Srpske čestitali pravoslavnu Novu 2023. godinu :: Semberija INFO ::

 

Zvaničnici Srpske čestitali pravoslavnu Novu 2023. godinu


Zvaničnici Republike Srpske čestitali su svim građanima pravoslavnu Novu 2023. godinu, koji slave po Julijanskom kalendaru.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom obilježavanja pravoslavne Nove 2023. godine, uputio je čestitku svim građanima Republike Srpske koji praznuju prema julijanskom kalendaru.

- Svim građanima Republike Srpske želim da pravoslavnu Novu godinu dočekaju u dobrom zdravlju i raspoloženju i da Nova 2023. godina donese napredak i blagostanje - poručio je Dodik.

Dodik je poželio da nastupajuća godina bude godina stabilnosti, prosperiteta i zajedništva.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je  čestitku vjernicima Srpske pravoslavne crkve. Višković je u svoje i u ime Vlade Srpske čestitao ulazak u 2023. godinu, po julijanskom kalendaru.

- Pridržavajući se vjekovne tradicije, Srpska pravoslavna crkva danas obilježava ulazak u novu godinu po julijanskom kalendaru, za koju se, sa pravom, nadamo i očekujemo da će biti godina uspjeha i napretka. Želim vam, da Novu godinu dočekate sa svojim najmilijima, u sreći i dobrom zdravlju - navodi se u čestitki premijera Srpske.
Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva Željka Cvijanović, povodom pravoslavne Nove 2023. godine, uputila je čestitku svim građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru.

- Svim građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke povodom nastupajuće 2023. godine, sa željom da godina pred nama svima donese dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i svako dobro .U uvjerenju da će 2023. godina proteći u duhu zajedništva, mira, stabilnosti i sveukupnog napretka, srdačno vas pozdravljam. Neka je srećna i blagoslovena Nova godina - istakla je Cvijanović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić uputio je čestitku svim građanima koji Novu godinu praznuju po julijanskom kalendaru, sa željom da im donese zdravlje, sreću i uspjeh u ličnom i porodičnom životu.

- Želim vam da praznik provedete u miru i radosti. Neka vam Nova godina donese svako dobro, porodičnu sreću, napredak i blagostanje - poručio je Stevandić.

Stevandić je poželio je da Nova godina bude u znaku napretka, ekonomskog jačanja, stabilnosti i prosperiteta Republike Srpske.

- Neka nam Nova godina donese mir, jedinstvo, napredak i blagostanje. Želim vam da sa prijateljima i porodicom u veselju proslavite praznik. Srećna vam pravoslavna Nova godina! - istakao je Stevandić u čestitki.
RTRS

(RTRS)