Miličević: 9. januar najveća srpska pobjeda u 20. vijeku :: Semberija INFO ::

 

Miličević: 9. januar najveća srpska pobjeda u 20. vijeku


Danas se sjećamo političke odvažnosti onih koji su prije 31 godinu imali viziju političkog organizovanja Srba zapadno od Drine kako nam se ne bi ponovila sudbina Drugog svjetskog rata ili potencijalna asimilacija u druge etnnicitete zarad biološkog opstanka, poručio je dr Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.
 
„Ti politički prvaci, hrabri i smjeli koji su postavili temelj institucionalnog okvira Republike Srpske, bili su predstavnici Srpske demokratske stranke. Zbog toga je Stefandan jednako kao i Petrovdan, dan osvivanja Srpske demokratske stranke utkan u našu istoriju i naša je dužnost da praznujući ga, pamtimo sve žrtve podnijete kako bi danas naša Republika postojala“, kazao je Miličević.


 
On je poručio da su Srpska demokratska stranka, narod i vojska tronožac koji je iznio teret odbrambeno-otadžbinskog rata i izvojevao najveću srpsku pobjedu u 20. vijeku.
 
„Danas posebna zahvalnost svim borcima Vojske Republike Srpske koji su hrabro odbranili našu zemlju i očuvali ono što je politički stvoreno 9. januara aktom Skupštine srpskog naroda Bosne i Hercegovine na Palama“, istakao je Miličević.
 
„Za mene 9. januar ima još poseban značaj jer je Stefandan crkveni zaštitnik moje porodice i tako će ovaj datum vječno biti inspiracija za mene zašto je važno živjeti, boriti se i opstati u zemlji gdje su naši korijeni toliko snažni i neraskidivi“, zaključio je Miličević uz čestitku građanima za dan Republike Srpske.
 
                                                                        
SDS - Sektor za 
politiku i medije