DAN REPUBLIKE SRPSKE - Episkop Fotije prisustvuje svečanosti u Banskom dvoru :: Semberija INFO ::

 

DAN REPUBLIKE SRPSKE - Episkop Fotije prisustvuje svečanosti u Banskom dvoru


Predsjednik Republike Srpske uručio je danas odlikovanja zaslužnim građanima i institucijama povodom Dana Republike Srpske.
Svečanosti su prisustvovali srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, te zvanice iz javnog, društvenog i političkog života Republike Srpske, BiH i Srbije.
Svečanosti prisustvuje i Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije.


Dodik je poručio je da je danas ponosan što u ime Srpske dodjeljuje ordenje i odaje priznanja na ceremoniji povodom 9. januara, posvećenoj prijateljima Republike koji joj pružaju podršku i ljubav.
- Čovjek je snažan koliko ima pravih prijatelja, tako se mjeri i država po svojim prijateljima koji su uvijek uz vas, poštuju vas i spremni su da pomognu. Srpska se zahvaljuje svojim prijateljima koji je poštuju i uvažavaju - rekao je Dodik u Banskom dvoru u Banjaluci na dodjeli odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.
Istakao je da je naše društvo sastavljeno od mnogih heroja i velikana, a obično se priznanje odaje onima koji su se upisali u besmrtne poput velikih junaka i vojskovođa ili najboljih naučnika, umjetnika i sportista.
Odlikovani su:
Ordenom Republike Srpske na ogrlici
- Nj. E. Vladimir Vladimirovič Putin, predsjednik Ruske Federacije
Ordenom Republike Srpske na lenti
- Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski g. Porfirije.


Eparhija zvorničko - tuzlanska