Čime će se baviti bivši ministri Vlade RS :: Semberija INFO ::

 

Čime će se baviti bivši ministri Vlade RS


- Srebrenka Golić, Anton Kasipović, Natalija Trivić, Dragan Lukač, Duško Milunović, Suzana Gašić, Nedeljko Ćorić, Boris Pašalić, Vjekoslav Petričević, Srđan Rajčević i Sonja Davidović nisu imali mjesta u novoj Vladi RS, koju je sastavio Radovan Višković.

Ipak, za neka od ovih imena već se zna gdje će nastaviti svoj angažman, ali većina ne želi da otkrije dalje planove.
Srebrenka Golić mjesto ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, te poziciju potpredsjednika Vlade RS zamijenila je foteljom predsjedavajuće Vijeća naroda RS u četvorogodišnjem mandatu.

U politici su ostali i Suzana Gašić, bivši ministar trgovine i turizma, te Boris Pašalić, prvi čovjek poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Oni su fotelje na Trgu Republike zamijenili poslaničkim u Narodnoj skupštini RS.

Ostatak bivšeg Viškovićevog kabineta je tajanstven.

"Ja sam na odmoru, tj. koristim odmor koji mi je preostao u ovoj godini. U međuvremenu ću vidjeti šta i kako. Zaista vam ništa ne mogu konkretnije reći", poručio je za "Nezavisne novine" Anton Kasipović, bivši ministar pravde Srpske.

Ništa konkretno nismo dobili ni od Nedeljka Ćorića, koji je u prošloj Vladi bio ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

"Imam plan za određeni angažman, ali zaista vam ništa ne mogu reći", naveo je Ćorić, ne želeći da otkrije da li će buduća funkcija biti politička ili ne.

Ćorić je, podsjetimo, do zadnjeg trenutka pretendovao da i ubuduće bude ministar saobraćaja i veza, ali je ta pozicija na kraju ipak pripala Nedeljku Čubriloviću, predsjedniku Demosa. Ćorićevo ime se u posljednje vrijeme spominjalo i kao moguće rješenje za direktora "Autoputeva RS", ali, isto tako, i kao jednog od mogućih ministara u Savjetu ministara BiH.

Vjekoslav Petričević, bivši ministar za privredu i preduzetništvo, takođe odmara. Kako nam je rekao, i dalje ostaje pri političkom angažmanu u NDP-u, ali o eventualnoj funkciji ili imenovanju u javno preduzeće, ustanovu i slično, zasad nema informacija.

"Sigurno ostajem u Narodnom demokratskom pokretu i očekujem sve dalje aktivnosti na nivou Predsjedništva stranke i shodno tome ćemo se i ponašati. Trenutno sam bez poslovnog angažmana i ne očekujem ništa po tom pitanju. Nisam razgovarao na tu temu, ni sa rukovodstvom partije, niti sa bilo kim", naveo je Petričević.

S druge strane, Srđan Rajčević, donedavno ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, zna gdje će.

"U privatni sektor ću. Neću se baviti politikom. A gdje u privatni sektor, ne mogu da vam kažem, to je privatna stvar, nije za javnost", poručio je Rajčević za "Nezavisne novine".

Planove ima i Sonja Davidović, bivši ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a za "Nezavisne" je kratko poručila da će više detalja saopštiti uskoro.

Gdje su i šta rade Natalija Trivić, Dragan Lukač i Duško Milunović, nakon odlaska sa mjesta u prosvjeti, MUP-u Srpske i u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite, nismo uspjeli da saznamo, jer nisu odgovarali na naše pozive.
 
(Nezavisne)