Vlada Srpske: Borcima po 100 KM :: Semberija INFO ::

 

Vlada Srpske: Borcima po 100 KM


Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći iz budžeta Republike Srpske u pojedinačnom iznosu od 100 KM, borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

- Novčana pomoć biće isplaćena borcima od prve do pete kategorije, mlađim od 60 godina, kojima je na osnovu Odluke o isplati mjesečnog novčanog primanja socijalno ugroženim nezaposlenim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske od prve do pete kategorije uspostavljena isplata mjesečnog novčanog primanja, te borcima od prve do pete kategorije, starijim od 60 godina za koje je ažurirana socijalna karta, a prema kojoj se nalaze u stanju socijalne potrebe - saopšteno je iz Vlade Srpske.

Navode da će isplata jednokratne pomoći za oko 17.000 demobilisanih boraca iz ovih kategorija početi u narednim danima, za šta je u budžetu Republike Srpske obezbijeđeno oko 1,7 miliona KM.

- Ovo je do sada četvrta isplata jednokratne pomoći od 100 KM demobilisanim borcima u toku 2022. godine. Jednokratna pomoć od 100 KM, u toku ove godine, isplaćena je u martu, junu, septembru i decembru - podsjećaju iz Vlade.
 
(RTRS)