NSRS: Usvojen set zakona o povećanju plata u javnom sektoru :: Semberija INFO ::

 

NSRS: Usvojen set zakona o povećanju plata u javnom sektoru


Narodna skupština Republike Srpske večeras je na Petoj posebnoj sjednici usvojila set zakona o povećanju plata u javnom sektoru Republike Srpske.

Po hitnom postupku poslanici su usvojili Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Srpske, Zakon o platama zaposlenih u javnim službama Srpske, Zakon o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Srpske, te Zakon o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Srpskoj.

Usvojeni su i Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Srpske, Zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave Srpske, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske, te Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske.
 
 Nakon glasanja o ovom setu zakona, o kojem je vođena objedinjena rasprava, nastavljena je sjednica raspravom o Prijedlogu zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj - po hitnom postupku.

(RTRS)