Nije prošlo ni 24 sata nove Vlade Republike Srpske, a već ostavka jednog ministra? :: Semberija INFO ::

 

Nije prošlo ni 24 sata nove Vlade Republike Srpske, a već ostavka jednog ministra?


Portal Srpskainfo ekskluzivno je objavio informaciju da se u Vladi Republike Srpske sprema ostavka jednog ministra. Naime kako je objavio ovaj portal, jučerašnja diskusija Đorđa Vučinića, poslanika Kluba za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tokom Posebne sjednice o izboru nove Vlade Republike Srpske, izazvala je veliku buru, a pogotovo kada je poslanicima saopštio da je budući ministar za porodicu, omladinu i sport Dado Dogan, kadar Socijalističke partije Petra Đokića, pravosnažno osuđivan.

On je osuđen na godinu dana zatvora, ali u njemu nije boravio ni dana jer ga je 2019. godine pomilovala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Prema informacijama portala Srpska info, kazna mu je brisana iz evidencije.

"Dodik je, čim je to saznao, tražio dodatne informacije o ovom slučaju, a potom je kontaktirao Viškovića i zatražio da Dogan podnese ostavku. Dodik je ljut na Đokića, koji je i sam pod istragom tužilaštva",  kaže izvor Srpskainfo iz Vlade.

Đorđe Vučinić kaže za BUKU da bi u  Vladi trebali biti najsposobniji ljudi u svojim resorima, međutim, mi imamo ministra prosvjete koji nije bio nikada prosvjetni radnik, ministra pravde koji nema nikakvog dodira sa pravosuđem, a dva ministra koja itekako imaju, jer su pravosnažno presuđena lica.

"Ono što je zanimljivo, jeste činjenica da bi već prve smjene u njoj mogle da se dogode, mediji pišu da je Milorad Dodik ljut na Petra Đokića zbog gospodina Dogana i to zbog pomilovanja koje sam objelodanio na jučerašnjoj sjednici", rekao je Vučinić za BUKU.


Buka / Srpskainfo