Dodiku uručena nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za ličnost godine (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

Dodiku uručena nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za ličnost godine (FOTO)


Foto: predsjednikrs.net
Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku danas je u Banjaluci uručena nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za ličnost godine.

Dodiku je nagrada uručena na svečanosti "Od kapetana Miše do Nikole Tesle" u Kulturnom centru Banski dvor.

​Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da prestižna nagrada pripada i njegovim saradnicima i svima koji su mu bili podrška u onome zbog čega je izabran za ličnost godine.

- Zadovoljan sam i srećan što sam ja izbor za ovu nagradu, zahvaljujem organizatorima i onima koji su me izabrali za ovu prestižnu nagradu - rekao je Dodik.


Potpredsjednik Vlade Srbije Siniša Mali dobitnik je nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za unapređenje saradnje Srbije i Republike Srpske.

Zbog jačanja saradnje Mađarske sa Republikom Srpskom i BiH uručena je nagrada ambasadoru Mađarske u BiH Kristijanu Pošu.

Ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović uručena je navedena nagrada zbog visokog profesionalizma i stručnosti u radu državnih organa.

Nagrade su uručene specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Snježani Novaković Bursać i privredniku Mladenu Milanoviću.

Dobitnici nagrade su gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, šef Odjeljenja intenzivne njege i terapije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vesni Novaković i predsjedniku Privredne komore Republike Srpske Peri Ćoriću.



Nagrade su uručene i gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću, generalnom direktoru "Voda Srpske" Miroslavu Milovanoviću i direktoru kompanije "Sanino" Radovanu Pazureviću.

Dobitnici nagrade su i vlasnik kompanije "Tropik" Mirko Risović, predsjednik područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić, a najbolji poslovni partner je "IRM – Bor" iz Zvornika.

Nagrade su, takođe, uručene preduzeću "Metaleks" iz Prnjavora, direktoru Zavoda za zapošljavanje Miroslavu Vujičuću, profesoru Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Marijani Kapović Solomun, Milijani Okilj iz Republičkog zavoda za zaštitu istorijskog i prirodnog nasljeđa i glavnom i odgovornom uredniku "Glasa Srpske" Borjani Radmanović Petrović.
 
(RTRS)