DNS čvrsto opredijeljen na jačanju Republike Srpske i njenih institucija u političkom, ekonomskom i socijalnom smislu :: Semberija INFO ::

 

DNS čvrsto opredijeljen na jačanju Republike Srpske i njenih institucija u političkom, ekonomskom i socijalnom smislu


Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza održalo je sjednicu na kojoj je razgovarano o toku dosadašnjih pregovora u vezi formiranja vlasti na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, te analiziralo stanje u opštinskim i gradskim odborima te stranke nakon završenih Opštih izbora 2022.godine.

Konstatovano je da je DNS čvrsto opredijeljen na jačanju Republike Srpske i njenih institucija u političkom, ekonomskom i socijalnom smislu.

"Svjesni svoje snage i trenutne moći DNS je čvrsto opredijeljen da u razgovorima sa SNSD usaglasi zajedničke politike na dobrobit građana Republike Srpske i Bosne i Hercegovine" poručeno je iz DNS.

Predsjedništvo stranke dalo je podršku predsjedniku DNS i drugim članovima delegacija koje su učestvovale na pregovorima sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i mandatarom za sastav Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, te ovlašćenja predsjedniku stranke Nenadu Nešiću za dalje vođenje razgovora na usaglašavanju politika.

Razmatrajući analizu stanja u opštinskim i gradskim odborima konstatovano je da nisu ostvareni utvrđeni ciljevi, što se odrazilo na trenutno stanje u tim organizacijama i DNS-u kao cjelini.

Zaključeno je da se raspuste svi odbori koji nisu postigli zadovoljavajući izborni rezultat, odnosno 3% na nivou svoje jedinice lokalne samouprave, kao i oni odbori koji nisu imali dovoljan angažman u izbornom procesu i imenuju povjerenici.

Predsjedništvo konstatuje da je DNS-u potrebna nova energija i prostor za nove članove. Neophodno je vratiti se komuniciranju sa građanima i afirmaciji pravih vrijednosti.

Predsjedništvo je opredijeljeno da radi na izgradnji i usavršavanju rada organa stranke svjesni složenosti tog procesa, ali istovremeno i obaveze koju DNS ima prema članstvu i građanima.