DODIK: MANDAT VIŠKOVIĆU ZA PREMIJERA SRPSKE; NOVA VLADA POČETKOM DECEMBRA :: Semberija INFO ::

 

DODIK: MANDAT VIŠKOVIĆU ZA PREMIJERA SRPSKE; NOVA VLADA POČETKOM DECEMBRA


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će sutra uručiti mandat Radovanu Viškoviću za premijera Srpske. Naglasio je da će nova Vlada Srpske biti formirana početkom decembra.

Istakao je da je predmet razgovora na današnjim konsultacijama bilo utvrđivanje mandatara.

- SNSD je predložio Radovana Viškovića, i za njega imamo glas 53 poslanika. Sutra u 10 časova uručiću mu mandat, a Vlada će se formirati u prvoj sedmici decembra - rekao je Dodik na konfereniji za novinare nakon održanih konsultacija.

Istakao je da su današnje konsultacije bile opsežne.
 
- Na sastanku sa predstavnicima parlamentarnih stranaka razgovarali smo i o politikama koje želimo da sprovodimo, svi su uvjereni da dolazi teško vrijeme ekonomskih izazova. Republika Srpska je pripremljena na te izazove i nastaviće da sprovodi politike koje je do sada imala kao odgovor na njih - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je na konsultacije pozvao predstavnike svih parlamentarnih stranaka, ali da se predstavnici tri opozicione partije nisu pojavili i da su tako pokazali da ne uvažavaju instituciju predsjednika.

- Ostaću kao predsjednik veoma aktivan u realizaciji programskih načela Vlade Srpske - rekao je Dodik.

Naglasio je da će uvesti praksu da se jednom mjesečno održava sastanak sa Viškovićem i kolegijumom Vlade.

- Zahvalan sam svima koji su došli na konsultacije i na taj način dokazali da poštuju institucije Republike Srpske - izjavio je Dodik.
 
(RTRS)