Ministar Vojin Mitrović podnio ostavku :: Semberija INFO ::

 

Ministar Vojin Mitrović podnio ostavku


- Stav predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da izabrani i imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju, podržao je kadar te stranke Vojin Mitrović, te podnio ostavku na funkciju ministra komunikacija i transporta BiH, saznaju "Nezavisne novine".

Mitrović je potvrdio naša saznanja, te istakao da je Glavnom odboru SNSD-a i Dodiku dao na raspolaganje svoj mandat, a na osnovu obećanja koje je stranački lider dao u predizbornoj kampanji, te nedavno i ponovio, a to je da funkcioneri SNSD-a, koje imaju dvije ili više funkcija, treba da se opredijele samo za jednu.

"Ja to apsolutno podržavam i svoj mandat sam stavio na raspolaganje. Ja ne znam da li će biti prihvaćena ostavka. Dobio sam mandat narodnog poslanika, položio sam u utorak zakletvu. Ovo je dupla funkcija. Na predsjedniku Dodiku je da odluči", rekao je Mitrović za "Nezavisne novine", a na pitanje ko će, ukoliko ostavka bude prihvaćena, do izbora njegovog nasljednika rukovoditi tim resorom u Savjetu ministara BiH, naveo je da je tu njegov zamjenik.

(Nezavisne)