Knežević: Narod će braniti izbornu volju i sačuvati stabilnost Srpske :: Semberija INFO ::

 

Knežević: Narod će braniti izbornu volju i sačuvati stabilnost Srpske


Narodni poslanik iz Bijeljine Dragan Knežević osudio je postupke CIK BiH koja pod uticajem opozicije i njenih kadrova u ovom tijelu pokušavaju prekrojiti izbornu volju građana, a možda i potpuno poništiti izbore u Republici Srpskoj. Knežević je izrazilo uvjerenje da će institucije Republike Srpske, uz podršku svih građana bez obzira na političku pripadnost, sačuvati neophodnu stabilnost u ovim istorijski izazovnim vremenima.

„Za proteklih šesnaest godina izgradili smo snažne institucije Republike Srpske, ostvarili ogromna ulaganja u razvoj Semberije i drugih regija, uspostavili stabilne sistem zdravstva, obrazovanja, socijalnog sistem, poboljšali uslove rada, visinu plata i penzija. To očigledno nekome smeta i sada se ide u destabilizaciju po cijenu izazivanja podjela u narodu“ upozorio je Knežević.

Prema njegovim riječima, zabrinjavajuće zvuče izjave analitičara da strani faktori, uz pomoć nekih pojedinaca iz opozicije i njihovih kadrova u CIK BiH, pokušavaju iz političkog života eliminisati političke vođe i stranke koji im ne odgovaraju zbog geopolitičkih interesa.

„Gruba miješanja u izbornu volju građana, najave poništavanja izbora na svim nivoima koje daje opozicija, uz moguću zabranu kandidovanja najjačih političkih ličnosti i stranaka može dovesti do ozbiljnog nezadovoljstva naroda i destabilizacije Republike Srpske. Zato je neophodno da sačuvamo jedinstvo,  slobodu i stabilnost institucija bez obzira na sve pritiske izvan Republike Sprske“ poručio je Knežević.

Knežević je izrazio nadu da će, bez obzira na  trenutnu naredbu CIK BiH kojom se pokušavaju osnažiti tvrdnje lidera opozicije da su svih 11 000 članova biračkih odbora u Republici Srpskoj kriminalizovani, ipak prevladati razum i izborni proces se vratiti u zakonske okvire.