U Srpskoj 55 novozaraženih, sedam preminulih :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj 55 novozaraženih, sedam preminulih


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, izvršeno je testiranje 157 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 55 osoba.

Radi se o 28 muškaraca i 27 žena, od kojih je 10 mlađe, 24 srednje i 21 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 23 osobe su iz Banjaluke, 12 iz Bijeljine, po tri iz Dervente, Laktaša i Srpca, po dvije iz Doboja, Zvornika i Teslića, po jedna iz Broda, Kostajnice, Prnjavora, Čelinca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškarca i četiri žene, srednje i starije životne dobi iz Sokoca, Laktaša, Teslića, Pala, Doboja i Istočne Ilidže (dvije osobe).

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118.331 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 6.513 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 439.327 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 99, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 45, a u ostalim bolnicama 54. Na respiratoru su tri osobe, jedna u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dvije u Bolnici Gradiška.


Glas Srpske