Razvojna agencija RS - Javni poziv za pružanje obuke u oblasti kontrolinga na području Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Razvojna agencija RS - Javni poziv za pružanje obuke u oblasti kontrolinga na području Republike Srpske


Razvojna agencija Republike Srpske raspisala je Javni poziv za pružanje obuke u oblasti kontrolinga na području Republike Srpske.

Kontroling je vodeća njemačka metodologija upravljanja preduzećem kojom se prikupljaju poslovne informacije neophodne rukovodiocima za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka (izrada budžeta, strateško planiranje, obračun troškova i učinaka, interno informisanje i izvještavanje, planiranje investiranja i dezinvestiranja, analiziranje poslovanja preduzeća, uvođenja elektronske obrade podataka, posebna istraživanja i sl.).

Cilj obuke je da polaznici steknu osnovna znanja iz oblasti kontrolinga i ovladaju alatima i tehnikama koje će praktično primjeniti u svom radu i u radu preduzeća.

Korist za polaznike obuke:
- Polaznici dobijaju sistematičan pregled bitnih zadataka kontrolinga,
- Polaznici usvajaju pojmove kontrolinga i uče raditi sa kontroling alatima,
- Završavanjem obuke stiču potrebna znanja i kompetencije iz kontrolinga koja su im potrebna za rad sa rukovodiocima u preduzeću,
- Visoka orijentacija prema korisnicima i primjeri iz svakodnevnog rada u preduzeću osiguravaju praktičnu korist za polaznike obuke i
- Polaznici stiču osnovna stručna i metodička znanja za razvoj mjera za ostvarivanje ciljeva preduzeća, dokumentovanje poslovanja, te korekciju grešaka u poslovanju.

Kao rezultat rada kontrolinga očekuje se davanje stručnih i argumentovanih mišljenja, preporuka i zaključaka, tj. pružanje preventivnih i korektivnih informacija s ciljem da se menadžment upozna s tekućom problematikom poslovanja, kao i s mogućim budućim rizicima i efektima potencijalnih poslovnih odluka.

Napomena:
- Pravo učešća na Javnom pozivu nemaju kandidati koji su u prethodnim godinama prisustvovali predmetnim obukama, dok će prilikom izbora preduzeća prednost imati ona preduzeća u kojima nisu pružene usluge kontrolinga u prethodnom periodu i
- Na Javni poziv se može prijaviti samo jedna osoba ispred jednog preduzeća.

Rok za dostavljanje prijava je 12. septembar 2022. godine. 

Više informacija:

Molimo Vas da jasno i detaljno proučite smjernice i uslove Javnog poziva, jer je to jedini validni izvor informacija. Odsjek za LER i EI samo prosleđuje informacije, ali nije odgovoran za izmjene koje donator može da napravi. 


Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije
Gradska uprava Grada Bijeljina