Uručene kartice za besplatan prevoz penzionerima sa najnižom penzijom :: Semberija INFO ::

 

Uručene kartice za besplatan prevoz penzionerima sa najnižom penzijom


Фото - Град Бањалука
BANjALUKA - Penzioneri sa penzijom do 285 KM imaju besplatan javni prevoz, a danas su im i uručene elektronske kartice.

Ni kiša nije pokvarila druženje u Parku „Mladen Stojanović“, gdje je oko 1000 penzionera pjevalo i uživalo uz Muzički ansambl „Lira“.

Kartice penzionerima uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je rekao da je ovo značajan dan jer svjedočimo najvećim mogućim olakšicama, kroz koje penzioneri sa najnižom penzijom imaju besplatan prevoz, dok je prevoz za ostale penzionere povoljniji za 30 odsto.

"Sve ono što smo obećali da ćemo uraditi, sproveli smo u djelo. Rekli su da nema ništa od besplatnog prevoza, rekli su da nema ništa od besplatnih udžbenika, kao i da neće biti subvencija za vrtiće, ali evo danas svjedočimo tome da je sve sprovedeno u djelo", poručio je gradonačelnik.

Kako je rekao, nastavlja se sa uštedama kako bi se u dogledno vrijeme omogućio besplatan prevoz za sve penzionere.

"Za penzionere koji nemaju najnižu penziju, prevoz je povoljniji za 30 odsto. Zahvaljujući subvencijama koje smo obezbijedili, uprkos visokom rastu cijena goriva na tržištu, naši penzioneri nisu osjetili teret poskupljenja", istakao je gradonačelnik Stanivuković.

Gradonačelnik je najavio još jednu olakšicu za penzionere, a riječ je o tzv „karticama prijateljstva“ koje će obezbijediti Grad Banja Luka, na osnovu koje će penzioneri u određenim apotekama, prodavnicama moći ostvariti određene popuste.

"Ideja je da tu karticu uvežemo sa ovom koju dodjeljujemo za javni prevoz, te da naši penzioneri na osnovu toga mogu da ostvare više nekih olakšica za svakodnevne potrebe" rekao je on, te dodao da iako Grad ne odlučuje o visini penzija, ipak može da utiče da smanji neke troškove i napravi neke olakšice.

Gradonačelnik je takođe rekao da će se ići u pravcu i da se penzionerima naprave i određene pogodnosti kad su u pitanju cijene komunalnih usluga.

Jedna od penzionerki je i Vinka Škrbić, koja je rekla da joj mnogo znači ova podrška.

"Drago mi je da nas se neko sjetio, jer je nama sa veoma niskom penzijom značajno to da ne plaćamo javni prevoz, koji svakodnevno koristimo. Putujem iz Priječana i ovo će mi mnogo značiti i zaista sam zahvalna gradonačelniku na ovoj podršci", rekla je ona.

Osim ugodnog druženja, penzioneri su imali priliku da na punktovima koje je Grad organizovao u saradnji sa Gradskom organizacijom Crveni krst Banja Luka besplatno prekontrolišu krvni pritisak i šećer.

Takođe uz podršku prijatelja Grada Banjaluke tokom druženja uručeni su i pokloni.

Ovom prilikom Grad se zahvaljuje Banjalučkoj pivari, kompanijama Vivia, Zeus i drugim prijateljima našeg grada koji su podržali događaj i obezbijedili poklone za naše penzionere.


Nezavisne novine