Predsjednik Čubrilović prisustvovao svečanosti povodom završetka izgradnje prve dionice auto-puta Koridora 5C kroz Republiku Srpsku :: Semberija INFO ::

 

Predsjednik Čubrilović prisustvovao svečanosti povodom završetka izgradnje prve dionice auto-puta Koridora 5C kroz Republiku Srpsku


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je u Kostajnici kod Doboja prisustvovao svečanom obilježavanju završetka izgradnje prve dionice auto-puta na Koridoru „Pet ce“ kroz Republiku Srpsku.

Riječ je o dionici dužine oko šest kilometara, na pravcu od petlje „Tovira“ do petlje „Kostajnica“, čija je izgradnja počela sredinom 2019. godine.
Svečanosti su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Republike Srpske, vršilac dužnosti direktora preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ Slobodan Stanarević i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je na ceremoniji da svaki put kad se okupe ovako lijepim povodom ono što zna jeste da kilometar po kilometar, dionica po dionica, dovodi do mreže auto-puteva u Republici Srpskoj.
„Mi ovim pokazujemo stabilnost Republike Srpske i stabilnost naših institucija“, rekla je Cvijanović.
Srpski član Predssjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da mu je drago da je Srpska dio integracija i zahvalan je na pomoći.

„Ovo ne bi mogli da uradimo da nije bilo Evropske banke i granta i mi smo zahvalni na tome. Mi smo pokazali, pored toga što smo ovo izgradili, sposobnost da možemo da vodimo ovako velike projekte i želim da nastavimo da radimo i dalje“, naveo je Dodik.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je na svečanosti da je Republika Srpska opredijeljena da gradi auto-puteve i da se razvija, te da sa izgradnjom prve dionice na Koridoru „Pet ce“ Srpska ima 112 kilometara auto-puta.

„Nema političke nestabilnosti, veoma smo opredijeljeni da radimo i gradimo. Mi želimo da se brže razvijamo i gradimo, a ne da čekamo“, rekao je Višković.

Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i grant sredstvima EU.