ČUBRILOVIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE PORODICI BOŽIDARA DELIĆA: BIO JE ČASNI VOJSKOVOĐA :: Semberija INFO ::

 

ČUBRILOVIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE PORODICI BOŽIDARA DELIĆA: BIO JE ČASNI VOJSKOVOĐA


Foto
BANjA LUKA, 24. avgusta – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegram saučešća povodom smrti narodnog poslanika i potpredsjednika Skupštine Srbije, general-majora u penziji Božidara Delića.

Čubrilović je telegram uputio porodici Božidara Delića i rukovodstvu Skupštine Srbije, u svoje i u ime Narodne skupštine Republike Srpske.

On je istakao da smrt Delića, uglednog političara, narodnog poslanika u četiri saziva i potpredsjednika Skupštine u dva saziva, predstavlja veliki gubitak za Skupštinu Srbije, njegovu porodicu i prijatelje.

Čubrilović je naveo da je Delić u bogatoj karijeri bio uvaženi političar, narodni poslanik, ali i general-major Vojske Srbije i Crne Gore, te da je časno obavljao dužnost načelnika štaba 715. motorizovane brigade Vojske Republike Srpske.

“Političkim angažmanom Delić je dao ogroman doprinos jačanju demokratije i parlamentarizma u Srbiji. Bio je veliki patriota i časni vojskovođa koji je branio slobodu i štitio interese srpskog naroda. Neka mu je vječna slava!“, naveo je Čubrilović u telegramu.