Dodik: Mađarska je veliki prijatelj Srpske :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Mađarska je veliki prijatelj Srpske


BANjALUKA- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaće poljoprivrednike da se upoznaju o Programu podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske, putem kojeg će moći da ostvare subvencije i do 25.000 evra pojedinačno za kupovinu mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje.

"Program podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske uspješno se realizuje i u septembru će biti raspisan prvi javni poziv. Hvala mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, sa kojim sam prošle godine dogovorio realizaciju ovog projekta, i Vladi Mađarske, koja je izdvojila sredstva za pomoć privredi Republike Srpske", napisao je Dodik na "Instagramu".

Dodik je izrazio zadovoljstvo što će upravo poljoprivrednici prvi osjetiti benefite dobre saradnje i prijateljskih odnosa s Mađarskom.

"Ovo je prvi dio sredstava koji je obezbijedila Vlada Mađarske za našu privredu, a projekat će biti nastavljen i dalje. Mađarska je veliki prijatelj Republike Srpske, zemlja za koju smo vezani, i za nas je veoma važno da i dalje unapređujemo tu saradnju i jačamo naše odnose", poručio je Dodik.

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske "Progresus" objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Srpskoj i Brčko distriktu za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata u okviru realizacije prvog Programa podrške Vlade Mađarske privredi u Republici Srpskoj.


​Glas Srpske