ČUBRILOVIĆ: ČESTITKA NOVOIZABRANOM PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE SRBIJE I POSLANICIMA :: Semberija INFO ::

 

ČUBRILOVIĆ: ČESTITKA NOVOIZABRANOM PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE SRBIJE I POSLANICIMA


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Vladimiru Orliću izbor za predsjednika Narodne skupštine Srbije sa željom da uspješno rukovodi radom parlamenta u interesu države, zaštite njenog suvereniteta i integriteta, a na dobrobit svih njenih građana.
​e
Čubrilović je svim izabranim narodnim poslanicima 13. saziva Skupštine Srbije poželio uspješan rad na donošenju zakona i drugih akata koji će omogućiti brži napredak i razvoj Srbije.

- Uvjeren sam da će Vašim izborom biti nastavljena i ojačana dosadašnja uspješna međuparlamentarna saradnja Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske, u skladu sa Specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije i našim bratskim odnosima koji nadilaze svaki oblik formalne povezanosti - navodi se u čestitki predsjednika Čubrilovića.

On je istakao da za Narodnu skupštinu Republike Srpske Memorandum o saradnji sa Skupštinom Srbije, potpisan 2018. godine, predstavlja najvažniji oblik institucionalne saradnje sa maticom i izražava uvjerenje da će u skladu sa tim aktom komunikacija i zajednički rad u narednom periodu biti još intenzivniji, saopšteno je iz Kabineta predsjednika parlamenta Republike Srpske.
 
(RTRS)