NA POJEDINIM PUMPAMA GUŽVE, OČEKUJE SE DALjI PAD CIJENE GORIVA :: Semberija INFO ::

 

NA POJEDINIM PUMPAMA GUŽVE, OČEKUJE SE DALjI PAD CIJENE GORIVA


Foto: Ilustracija
Cijene goriva nastavile su da padaju u cijeloj BiH, pa tako u Republici Srpskoj benzin košta od 2,99 maraka, a dizel od 3,19 KM po litru. U Brčkom se stvorila kilometarska kolona pred jednom benzinskom pumpom nakon što je osvanula cijena od 2,59 maraka.

Gorivo je u Srpskoj počelo je da pojeftinjuje prije dvadesetak dana, kao reakcija na pad cijena sirove nafte u svijetu, a očekuje se da će cijene na benzinskim pumpama u Srpskoj još padati.

To je potvrđeno iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.
 

- Trenutne cijene BMB 95 iznose 2,99-3,19, a dizel ED5 košta 3,19-3,29 KM po litru, zavisno od regije. U narednom periodu možemo očekivati stabilizaciju i blagi pad i dalje - rekao je predsjedavajući Grupacije Dragan Trišić za "Nezavisne novine".

U poređenju sa periodom prije dvije sedmice, litar dizela je pojeftinio za 22, a litar benzina za 34 feninga. Naime, tada su ova goriva u prosjeku koštala 3,49, odnosno 3,39 KM.

Inače, građani se nadaju da će uskoro biti zakazana nova sjednica Doma naroda Parlamenta BiH koji bi u drugom čitanju trebao da usvoji izmjene Zakona o akcizama, što bi značilo manje cijene goriva za još 50 feninga.

(Nezavisne)