FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANjA REPUBLIKE SRPSKE: TRI DECENIJE OD OSNIVANjA :: Semberija INFO ::

 

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANjA REPUBLIKE SRPSKE: TRI DECENIJE OD OSNIVANjA


Foto
Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske osnovan je 27. jula 1992. godine odlukom Narodne skupštine Republike Srpske. Tim povodom su u Bijeljini, Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Doboju, Prijedoru, Foči, Zvorniku i Trebinju organizovali druženje sa građanima, kako bi ih informisali o njihovim pravima. Kako su istakli iz Fonda, građane je najviše interesovala procedura ostvarivanja prava u oblasti zdravstvenog osiguranja.

U saopštenju Fonda se navodi da je „ovo bila prilika i da građani iznesu radnicima Fonda eventualne probleme sa kojima se susreću prilikom ostvarivanja prava iz zdravstvenog osiguranja, te daju sugestije, jer nam je cilj da i dalje partnerski gradimo što bolji sistem zdravstvenog osiguranja u Republici Srpskoj”.

-Građani su informisani i o novim pravima uvedenim u proteklim godinama, kao što su nove procedure liječenja i terapije, a konstantno se radi i na pojednostavljenju procedura kako bi osiguranici svoja prava koristili na što jednostavniji i brži način”, navodi se u saopštenju i naglašava da je “cilj ovih aktivnosti jačanje svijesta građana o značaju zdravstvenog osiguranja”.