ČUBRILOVIĆ: SRPSKI NAROD HRABRO I ODLUČNO USTAO PROTIV FAŠIZMA I NACIZMA :: Semberija INFO ::

 

ČUBRILOVIĆ: SRPSKI NAROD HRABRO I ODLUČNO USTAO PROTIV FAŠIZMA I NACIZMA


Foto
BANjA LUKA, 27. jula – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim učesnicima NOR-a, njihovim potomcima i svim građanima Republike Srpske 27. juli, Dan ustanka u borbi protiv fašizma 1941. godine, saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NSRS.Nedeljko Čubrilović

Čubrilović je poručio da je srpski narod hrabro i odlučno ustao protiv fašizma i nacizma i da je u toj borbi dao ogromnu žrtvu.
 

– I ovaj datum, kao i mnogi drugi, potvrđuje slobodarski duh srpskog naroda koji se kroz istoriju morao boriti za slobodu, mir i život dostojan čovjeka. Ponosni smo na naše hrabre pretke koji su stradalništvom omogućili našu slobodu. Nikada ne smijemo zaboraviti ogromnu žrtvu koju je srpski narod podnio u Drugom svjetskom ratu u borbi protiv fašizma i nacizma – istakao je Čubrilović.

Čubrilović je naglasio da danas mnogi zbog političkih i ideoloških razloga nastoje da umanje ulogu i žrtvu srpskog naroda u pobjedi nad fašizmom i nacizmom, najmračnijim civilizacijskim pošastima.

– Srbi su u NDH ubijeni samo zato što su bili Srbi. Nemilosrdno su ubijane i žene, i djeca koja su odvođena u logore smrti. Sjećanje na njih naša je trajna obaveza, kao i čuvanje ponosne antifašističke tradicije našeg naroda. Junačka borba srpskog naroda jedna je od osnovnih lekcija koje moraju učiti generacije koje dolaze –poručio je Čubrilović.