CVIJANOVIĆ: PRIČA IZ BRISELA PODSTICAJNA; POJEDINCI JE ISKORISTILI ZA POLITIČKA PREPUCAVANjA :: Semberija INFO ::

 

CVIJANOVIĆ: PRIČA IZ BRISELA PODSTICAJNA; POJEDINCI JE ISKORISTILI ZA POLITIČKA PREPUCAVANjA


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je došlo vrijeme da i BiH malo pomogne Evropskoj uniji da bi ona mogla da pomogne nama.

Osvrćući se na jučerašnji sastanak lidera parlamentarnih stranaka iz BiH sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom u Briselu, Cvijanović je rekla da i EU želi da zabilježi određeni napredak.

- Ono što sam čula od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i učesnika sastanka jeste da nose pozitivne utiske, da su se organizatori trudili da izađu u susret onome što jesu realnosti u okviru BiH i da dokument koji se tamo pojavio, a koji je ispoliran u skladu sa zahtjevima iz Republike Srpske, predstavlja određene orjentire kako se ponašati u narednom periodu - rekla je Cvijanović u Čelincu.

Cvijanović je navela da s obzirom na opredjeljenje da BiH kreće ka EU i na činjenicu da je došlo do ozbiljnog zastoja i da se nije mnogo toga dešavalo na tom planu u prethodnom periodu, ovaj sastanak trebalo da bude neka podsticajna priča.

- Trebalo je da konačno počnemo raditi određene stvari, a da one budu u skladu sa našim ustavnim obavezama, ali i našim spoljno-političkim opredjeljenjem - rekla je Cvijanović.
 
 (RTRS)