DOKTOR DIEGO GONZALEZ RIVAS PETI PUT U UKC-U REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

DOKTOR DIEGO GONZALEZ RIVAS PETI PUT U UKC-U REPUBLIKE SRPSKE


Foto
Svjetski priznati grudni hirurg Diego Gonzalez Rivas izveo je četiri uspješna hirurška zahvata na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, sa hirurškim timom na čelu sa načelnikom Klinike za torakalnu hirurgiju Markom Kantarom.

Kako navode iz UKC-a Srpske, cilj im je da budu prvi centar u regionu koji će koristiti robotsku tehnologiju.



- Naša ustanova imala je privilegiju da peti put za godinu dana ugosti svjetski priznatog grudnog hirurga dr Diega Gonzaleza Rivasa. Tokom njegovog boravka, naš hirurški tim na čelu sa dr Markom Kantarom, načelnikom Klinike za torakalnu hirurgiju i dr Diego Gonzales Rivas izveli su četiri hirurška zahvata. Operacije su prošle uspješno i post-operativni tok protiče uredno - navodi se u saopštenju.

Kako kažu iz UKC-a, iako su juče bili meta prijetnji o postavljenom eksplozivu, dr Diego Gonzales Rivas i dr Marko Kantar i cijeli hirurški tim UKC Republike Srpske su predano i neumorno nastavili sa operacijama.



- Činimo sve da ostanemo najnaprednija torakalna hirurgija u regiji i nastavljamo da ulažemo u znanje i vještine našeg medicinskog kadra - poručuju iz UKC-a.

Naredni cilj im je da uniportal robotski-asistirana torakoskopska hirurgija postane realnost u kliničkom centru i da budu prvi centar u regionu koji će koristiti robotsku tehnologiju tokom operacija iz oblasti torakalne hirurgije.