ZAPALjENA VIKENDICA NAČELNIKA PU GRADIŠKA I OBJEKAT POLICAJCA U PENZIJI :: Semberija INFO ::

 

ZAPALjENA VIKENDICA NAČELNIKA PU GRADIŠKA I OBJEKAT POLICAJCA U PENZIJI


Foto
Noćas je na vikendici načelnika Policijske uprave Gradiška podmetnut požar. Požar je podmetnut i na objektu u vlasništvu penzionisanog policijskog službenika iz Gradiške.

 Sinoć oko 23.30.časa, u mjestu Cerovljani, Grad Gradiška došlo je do požara na vikendici vlasništvo načelnika PU Gradiška Bojana Škorića. Požar su ugasili pripadnici PVJ gradiška - saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

U saopštenju se dodaje da je dežurni tužilac obavio uviđaj zajedno sa ovlaštenim službenim licima PU Gradiška i vještakom za protivpožarnu zaštitu KTC-a MUP-a Republike Srpske.

- Vještak za protivpožarnu zaštitu se na licu mjesta izjasnio da je požar podmetnut djelovanjem otvorenog plamena ili užarenog predmeta na gorivu materiju - ističu iz Tužilaštva i dodaju će biti izvršena stručna analiza nakon prikupljanja svih relevantnih dokaznih materijala i tragova sa lica mjesta o čemu će Tužilaštvu biti dostavljen pismeni nalaz i mišljenje.

Iz MUP-a Republike Srpske saopšteno je danas da su na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa evidentirana dva slučaja krivičnog djela paljevina u kojoj je imovina napada u vlasništvu policijskog službenika i penzionisanog policijskog službenika.

Prvi slučaj odnosi se na paljenje vikendice Škorića, a drugi na objekat u vlasništvu penzionisanog policijskog službenika.

- Policijskoj stanici Gradiška 24. maja u 03.05 časova prijavljeno je da je došlo do požara na objektu koji se nalazi na obali rijeke Save, u trgovačkoj radnji koja je u vlasništvu penzionisanog policijskog službenika PU Gradiška Z.P - navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da je o događaju upoznat dežurni tužilac OJT Banjaluka koji se izjasnio da u prijavi postoje elementi krivičnog djela paljevine i naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske poručuju da su angažovali sve kapacitete na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela.

- Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala - prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela - navode iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da su u istragu na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela uključeni pripadnici Specijalne anitetrorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a koji će sa ostalim policijskim službenicima nadležnih uprava nastaviti borbu MUP-a Srpske protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Republike Srpske.

(RTRS)