DODIK: IZBORI ĆE RIJEŠITI "PRELETAČE" :: Semberija INFO ::

 

DODIK: IZBORI ĆE RIJEŠITI "PRELETAČE"


Foto
U samo jednom mandatu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, čak trećina saziva promijenila je stranački dres. Komentarišući to, lider SNSD Milorad Dodik, rekao je da će to sve srediti izbori.

- SNSD, kao partija, uporno je tražila da mandat pripadne stranci, što je sasvim normalno, jer stranka i vodi izbore, te ukazao da je važno ko su pojedinci na izbornim listama i priča oko političke korupcije bi se smanjila kada pojedinci na taj način ne bi raspolagali mandatom - istakao je Dodik.

Dodik je naveo da to rade i na zapadu i svugdje, te da toga možda kod nas ima malo više nego što je uobičajeno, jer smo društvo koje se demokratski konstituiše.

- Nećemo imati ponovo situaciju da stranke upravljaju mandatima, nego će to pojedinci. Ne treba imati iluzije da se i poslije izbora neće dešavati slične stvari - istakao je Dodik.

Rekao je da oni koji pričaju u BiH kako to treba dolaze iz SAD gdje imaju dvije političke partije demokrate i republikance, dok se za predstojeće izbore u BiH ukupno prijavilo 105 političkih subjekata.

- U SAD nikada nije prošla treća partija, samo dvije, je li to partokratija ili demokratija. U BiH, kada se pojavi 105 političkih subjekata, onda je to za njih "diktatura Milorada Dodika" ili nekoga drugog, što je neprihvatljivo - zaključio je Dodik.

(RTRS)