VLADAJUĆA KOALICIJA U RS: OSUDA ZA DžAFEROVIĆA I CIK BIH :: Semberija INFO ::

 

VLADAJUĆA KOALICIJA U RS: OSUDA ZA DžAFEROVIĆA I CIK BIH


Foto
Osnovno pitanje kako je rekao domaćin sastanka, predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac bila je dinamika kojoj treba da pristupe s pbzirom na rokove koje je zadala Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

“Odlučni smo i spremni da se okupimo, svi zajedno, oko kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Razgovarali smo i oko lista za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine”, rekao je Banjac, uz osudu istupa predsjedika Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Suada Arnautovića koji je govorio o mogućnosti neodobravanja kandidatura pojedincima u slučaju da im sankcije izrekne Kancelarija visokog predstavnika.

Izjave poput te i nekih iz međunarodne zajednice idu ka rušenju Dejtonskog mirovnog aporazuma, rekao je Banjac, a lider NDP-a Dragan Čavić rekao je kako bi zbog takve izjave Arnautović trebao biti smijenjen.
Vladajuća koalicija pozdravila je povećanje penzija, ali i potpise ministarstava sa pojedinim sindikatima oko povećanja plata u javnoj upravi, saopštila je predsjednica RS i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović.

Lider SP-a Petar Đokić istakao je da je koalicija osudila i postupak predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića koji je bez stava Predsjedništva Bosne i Hercegovine otišao u Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, istakao je da je njegova stranka pozdravila povećanje plata u Republici Srpskoj, ali ne način na koji je to učinjeno, povećavanjem plate svima za jednak procenat, te da US ostaje pri zahtjevu sindikata za vraćanje toplog obroka i regresa radnicima u upravi.

(N1)