BEZ SAGLASNOSTI SINDIKATA O POVEĆANjU CIJENE RADA U MUP-U REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

BEZ SAGLASNOSTI SINDIKATA O POVEĆANjU CIJENE RADA U MUP-U REPUBLIKE SRPSKE


Foto
Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nije postigla saglasnost sa predstavnicima Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske o Zaključku Vlade Republike Srpske, a u vezi sa povećanjem cijene rada sa 100 na 110 KM, koji bi se primjenjivao već na obračun majske plate, a što bi podrazumIjevalo povećanje primanja zaposlenima u MUP-u RS za približno deset odsto.

Ovo je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, odakle navode da će predložiti Ekonomsko-socijalnom savjetu Republike Srpske da predloži Vladi ovog entiteta da donese odluku o uvećanju cijene rada za zaposlene u MUP-u.

Ova vijest dolazi nakon što je saopšten stav Sindikata uprave Republike Srpske po kojem se ne prihvata prijedlog Vlade Republike Srpske o povećanju plate za 10% zaposlenima u javnoj upravi.

Kako je saopšteno, Sindikat uprave odluku je donio jednoglasno, između ostalog i zbog toga što je Vlada Republike Srpske donijela jednostranu odluku, utvrđujući iznos povećanja plate bez socijalnog dijaloga.

“Imate situaciju da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine najavio povećanje plate od 10 % što je podržano od 17. ministarstva smještenog u Srpskoj 32”, rekao je predsjednik Sindikata uprave Božo Marić aludirajući na Savez sindikata Republike Srpske ,na čijem je čelu Ranka Mišić i čije organizacione jedinice danas potpisuju sporazume sa resornim ministrima.

(N1)