SEDMICA CRVENOG KRSTA: U SLUŽBI HUMANOSTI 5.000 VOLONTERA :: Semberija INFO ::

 

SEDMICA CRVENOG KRSTA: U SLUŽBI HUMANOSTI 5.000 VOLONTERA


Foto
Svaki dan je povod za promociju humanitarnih vrijednosti, poruka je volontera uoči Svjetskog dana i sedmice Crvenog krsta, koja se obilježava od 8. do 15. maja.

Tim povodom, organizacije Crvenog krsta širom Srpske, iduće sedmice će dijeliti pakete pomoći najugroženijim građanima, tradicionalno će posjetiti akušerska odjeljenja u bolnicama, staračke domove kao i vrtiće, kako bi se djeca već u najranijem dobu upoznala sa humanitarnim radom.

– Nedjelja Crvenog krsta počinje 8. maja, što je ujedno i datum rođenja Anri Dinana, osnivača CK. Tokom sedmice intenziviraćemo naše aktivnosti u cilju promocije kako same organizacije tako i svih vrijednosti za koje se Crveni krst zalaže- poručio je Stefan Lopatić, iz stručne službe Crvenog krsta RS. 
On je precizirao da ova organizacija okuplja oko 5.000 volontera u Srpskoj, od čega 500 najaktivnijih.

Crveni krst RS ove godine obilježava i značajan jubilej, 30 godina predanog rada.

Kako i vi možete pomoći rad Crvenog krsta:

Svaki građanin može postati član Crvenog krsta plaćanjem godišnje članarine u simboličnom iznosu od 1 KM za mlade i 2 KM za odrasle. Članarina se može platiti pojedinačno ili kolektivno u školskim ustanovama, preduzećima, mjesnim organizacijama ili u Gradskoj organizaciji.

Svakim radnim danom, možete dati svoj doprinos, poklanjanjem očuvane ili nove odjeće, obuće, kućnih potrepština, igračaka, upotrebljivog namještaja koji će se proslijediti socijalno – ugroženom stanovništvu.

Možete se uključiti u humanitarne akcije koje Crveni krst organizuje.

Rad Crvenog Krsta možete pomoći novčanim donacijama i prilozima.

Možete postati dobrovoljni davalac krvi, jer je to jedno od najhumanijih čovjekovih djela. Prijavite se u Crveni krst u Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi.

(Srpska Info)