Vlada Srpske uplatila jednokratnu pomoć od 357.000 KM za javne kuhinje :: Semberija INFO ::

 

Vlada Srpske uplatila jednokratnu pomoć od 357.000 KM za javne kuhinje


Vlada Republike Srpske danas je povodom predstojećih vaskršnjih praznika uplatila jednokratnu pomoć od 357.000 KM svim javnim kuhinjama u Srpskoj.

Na osnovu zaključka Vlade, pomoć je uplaćena za svih 15 javnih kuhinja koje djeluju u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Ova pomoć uplaćena je za lokalne organizacije Crvenog krsta Banjaluka, Bijeljina, Vlasenica, Teslić, Doboj /Crveni krst Republike Srpske, Udruženje građana "Emaus"/, Trebinje Eparhija Zahumsko-hercegovačka, Crveni krst Bileća, Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" Banjaluka.

Pomoć je uplaćena i za udruženja građana "Optimisti" i "Hljeb života" Prijedor, "Merhamet" Banjaluka, Kozarska Dubica i Novi Grad, "Iskra" Novi Grad, te Udruženje građana "Emaus" Srebrenica/Bratunac i Zvornik.

Osim redovnih sredstva koje se obezbjeđuju za rad javnih kuhinja, Vlada Republike Srpske je u februaru dodatno obezbjedila 318.000 KM za humanitarna udruženja i socijalno ugrožena lica, u okviru pomoći za rad javnih kuhinja i nabavku prehrambeno-higijenskih paketa, dodaje se u saopštenju.