MALBAŠIĆ GASI “CEGER” I OTPUŠTA RADNIKE ? :: Semberija INFO ::

 

MALBAŠIĆ GASI “CEGER” I OTPUŠTA RADNIKE ?


Foto
Banjalučki servis za dostavu hrane i namirnica “Ceger”, u vlasništvu porodice Veselka Malbašića, prestaje sa radom 30. aprila, a radnicima su najavljeni otkazi.

Odluku o prestanku rada centrale u Banjaluci, te poslovnih jedinica u Mostaru, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Prijedoru donijela je Skupština preduzeća.

“Zbog posljedica izazvanih nelojalnom konkurencijom, usljed kojih je došlo do značajnog smanjenja poslovnih aktivnosti i obima posla, poslodavac je izvršio analizu prihoda i ocjenu finansijskih mogućnosti društva i utvrdio da nije u mogućnosti da srvisira sve obaveze i da održi tekuću likvidnost”, navodi se u Odluci koja je u posjedu CAPITAL-a.

Radnicima koji imaju ugovor o radu na određeno, ugovor o probnom radu ili ugovor o dopunskom radu, radni odnos prestaje istekom datuma naznačenog u ugovoru a najkasnije 30 aprila.

Oni koji imaju ugovor o radu na neodređeno vrijeme radni odnos prestaje 30. aprila, a otkazni rok iznosi 30 dana i počeo je teći 1. aprila.


 
Odluka istaknuta na oglasnoj tabli preduzeća

“Radnici koji su radili neprekidno dvije godine, zajedno sa aprilskom platom biće isplaćena i otpremnina u skladu sa Zakonom o radu”, stoji u Odluci koju potpisuje direktor “Cegera” Boris Tomić.

Prema posljednjim dostupnim podacima iz privrednih registara u Srpskoj, preduzeće je u 2020. godini poslovalo sa gubitkom od 166.804 KM, a 26 zaposlenih je ostvarilo prihode od 993.610 maraka.

Direktor Servisa je Boris Tomić koji se nije javljao javljao na telefon, ali zato jeste banjalučki biznismen Veselko Malbašić, koji je osnovao preduzeće.

On tvrdi kako se „Ceger“ ne gasi već ujedinjuje sa servisom „Korpa“ kao i da radnici neće biti otpušteni.

„To su dva domaća brenda koja su se objedinila kako bi se borila protiv globalista. Zajedno nastupamo u svim gradovima i to će biti lakše finansijski podnijeti. Svi dostavljači će ostati“, tvrdi Malbašić.

(Capital)