VELIKI SKUP VELIKIH PRIJATELjA REPUBLIKE SRPSKE : „NAŠA DRINA“ ROD LjUBI :: Semberija INFO ::

 

VELIKI SKUP VELIKIH PRIJATELjA REPUBLIKE SRPSKE : „NAŠA DRINA“ ROD LjUBI


Foto
Republika Srpska je moja najveća ljubav, kao i svih članova „Naše Drine“, naših najbližih i svakog  časnog i poštenog Srbina, koji je svjestan da je Drina, u svakom pogledu, od porodičnog, duhovnom i kulturnog, bila i ostala i ostaće kičma srpskog roda, rekao je na velikom skupu kraj Drine, između Bratunca i Ljubovije, Srbije i Republike Srpske, Organizacije „Naša Drina“ njen predsjednik Igor Braunović, inače  generalni direktor JP „Srbija šume“.
 
Ovjerena, potvrđena i zagarantovana u Dejtonu, osnažena Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama sa Srbijom, Republika Srpska je „čedo svakog Srbina ma gdje on živio primjer da sve može kad se Srbi slože“.
 

-I bili smo i bićemo bliski sa našom braćom i pomagaćemo ih koliko god budemo mogli -kazao je Braunović.



 
 -Okupili smo se nedaleko od mosta na Drini koji je napravila država Srbija da spoji, ne samo Srbe, već sve ljude sa dvije obale Drine.Učinilo je to naše rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Vučićem, sa dosta ljubavi i u ime svih nas. A to je bio, godinama, san naših ljudi.
 
Braunović kaže da niko ne može da kaže Srbiji da ne brine o svom narodu u BiH i naglasio da je lijepo rekao Ivica Dačić, „kako nekome smeta briga Srba za svaki kraj Republike Srpske i BiH, kada Erdogan polaže pravo da štiti BiH“.
 
-Naš duhovni prostor nam niko i ničim ne može da oiviči i zabrani -kazao je Braunović. -Mi smo okupili sve same patriote i čovekoljupce, koji svim srcem vole svoj rod, sve ljepote našeg roda, ali poštujemo i sve one koji su nama bliski. Ko je nama blizak, kao ruski narod, nikad neće od nas biti ni ostavljen ni zaboravljen, ni zapostavljen.


 
Među aktivistima „Naše Drine“ su i stari i mladi ljudi, raznih struka i opredjeljenja, ali svi, kako kaže jedan od njenih čelnika Slaviša Nestorović, „svi puni ljubavi za svoju otadžbinu i svoj rod u zemlji, regionu i rasijanju“.
 
-Srbinovo ime svugdje je ime za ponos, a naša posvećenost rodu, zemlji i našoj vjeri je nešto sa čim se rađamo- kaže diplomirani inženjer šumarstva Milojko Mićić zvani Čika Pera, koji brine o šumama Bobije, iznad Ljubovije, gdje je stasavao čuvemni pukovnik Dragoslav Račić, komandant proslavljenog Cersko -majevičkog odreda.
 
Petar Banković, agilni aktivista iz Srbije,  kaže da je rođen u godini kada je bombardovana Srbija, „ali zna dobro srpsku staru i novu istoriju“. Najveće tekovine te istorije, kako kaže mlađani Banković, baštini „Naša Drina“, koja skupom kraj Drine šalje divnu i do neba veliku poruku našoj braći „preko“ da rijeka nikad ne može da nas razdvoji.