NEMINOVNO POSKUPLjENjE HLjEBA :: Semberija INFO ::

 

NEMINOVNO POSKUPLjENjE HLjEBA


Brašno je iz sedmice u sedmicu sve skuplje, te je neminovno da dođe do novog poskupljenja hljeba, kaže za “Semberija Info” Njegoslav Zagorac, direktor i vlasnik bijeljinske Pekare “Bodaxco”.

Zagorac  kaže da je vekna hljeba, koja u prodajnim objektima ove pekare trenutno košta 1,50 KM, u Banjaluci u međuvremenu povećana na 2,30 KM sa PDV-om.

“U Banjaluci su pekari odlučili da odjednom povećaju cijenu hljeba u većem iznosu, dok smo mi išli sa manjim poskupljenjem početkom mjeseca, ali ćemo biti primorani na još jedno poskupljenje do kraja ovog mjeseca. Za više od četvrt vijeka bavljenja ovom djelatnošću ne pamtim da smo u jednom mjesecu imali dva poskupljenja hljeba. U međuvremenu je povećavana cijena energenata, goriva, ulja, margarina. Znamo mi vrlo dobro da poskupljenja hljeba najviše pogađaju  penzionere, koji ionako žive sa skromnim penzijama. U ovom trenutku drugog izlaza nemamo, jer je u pitanju opstanak djelatnosti i velikog broja radnih mjesta u pekarskoj industriji”, kaže Njegoslav Zagorac.

Semberija info