ČUBRILOVIĆ: DEMOS IMA PREPOZNATLjIVE LjUDE, OČEKUJEMO IZUZETNO DOBAR REZULTAT NA NAREDNIM IZBORIMA :: Semberija INFO ::

 

ČUBRILOVIĆ: DEMOS IMA PREPOZNATLjIVE LjUDE, OČEKUJEMO IZUZETNO DOBAR REZULTAT NA NAREDNIM IZBORIMA


– Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je sinoć da je Republika Srpska organizovaniji dio BiH u kom svi nivoi vlasti funkcionišu.

On je upozorio da jedan narod u BiH pokušava da ostvari dominaciju u odnosu na druga dva naroda, što ne vodi ka stabilnosti ovih prostora.

”Bilo je krajnje vrijeme da politički predstavnici Republike Srpske ukažu na nelogičnosti koje se dešavaju u BiH kroz određene odluke Ustavnog suda BiH i pojedinih međunarodnih predstavnika”, rekao je Čubrilović.

Istakao je da iz Srpske dolaze pozivi na dogovor u BiH, koji će imati duži rok trajanja od bilo kog nametnutog rješenja.

”Nepriznavanje Republike Srpske od strane određenih političkih elita iz drugih naroda sigurno donosi probleme u BiH”, rekao je Čubrilović.

Naglasio je da je potreban veći stepen jedinstva unutar srpskog nacionalnog bića u Srpskoj po pitanju vitalnih interesa srpskog naroda.

Čubrilović je istako da je DEMOS, na čijem se čelu nalazi, korektivni faktor na političkoj sceni Srpske i BiH, dodajući kako je zadovoljan stanjem u stranci.

”Naš osnovni moto je razumijevanje i kompromis. Stranačka infrastruktura DEMOS-a je razvijena u svim dijelovima Republike Srpske, imamo preoznatljive ljude i sva istraživanja govore da na narednim izborima možemo računati na izuzetno dobar rezultat”, rekao je Čubrilović.

(demos-rs.com)