U AKCIJI "MULTI" UHAPŠENI DRŽAVLjANI SRBIJE I HRVATSKE :: Semberija INFO ::

 

U AKCIJI "MULTI" UHAPŠENI DRŽAVLjANI SRBIJE I HRVATSKE


- Bojan Božić iz Beograda, Đorđe Ćetković iz Bijeljine, te Luka Lasić i Branislav Aničić iz Hrvatske uhapšeni su u policijskoj akciji "Multi" zbog sumnje da su počinili osam teških krađa, dok se za K. M. iz Livna još traga, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nakon hapšenja osumnjičenih utvrđeno je da su za Božićem raspisane tri međunarodne potjernice od strane Interpola Beograd zbog krivičnih djela povreda koja uzrokuje smrt, ubistvo iz nehata i ubistvo.

Iz Policisjke uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da se uhapšeni sumnjiče da su na području Banjaluke od januara do polovine februara počinili šest krivičnih djela teška krađa i po jedno krivično djelo teška krađa na području Bijeljine i Doboja.

- U pretresu stana, vozila i drugih prostorija na području grada Banjaluka i Kantona Sarajevo koje koriste osumnjičena lica pronađen je zlatni nakit, provalnički alat, dijelovi oružja, bijela tehnika, lična dokumenta trećih lica, telefoni, sim kartice, kompleti i dijelovi policijske uniforme, određena količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi i određena količina bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drog spid, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela- navodi se u saopštenju policije, te dodaju da su meta napada bile porodične kuće.

Akciju "Multi" realizovali su u četvrtak policajci Policijske uprave Banjaluka, a usmjerena je na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela. Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su u saradnji s Okružnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su preduzete u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Unsko-sanskog kantona. U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih, dok će Božić biti sproveden Sudu BiH radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

(Glas Srpske)