OPTUŽBAMA ZA UCJENE, BEGIĆ POKRENUO UNUTARSTRANAČKE NESUGLASICE :: Semberija INFO ::

 

OPTUŽBAMA ZA UCJENE, BEGIĆ POKRENUO UNUTARSTRANAČKE NESUGLASICE


Foto: RTRS
Optužbama za ucjene, bivši odbornik PDP-a u banjalučkoj Skupštini, Ivan Begić pokrenuo je unutarstranačke nesuglasice. Dok Draško Stanivuković tvrdi da Begić ima punu podršku PDP-a, Branislav Borenović ne misli tako, jer se jasno ogradio od Begićevih stavova.

Bivši član PDP-a javnim optužbama za ucjene u svoju nekadašnju stranku ubacio je vruć krompir.

Njegov saborac, Draško Stanivuković stao je u njegovu odbranu, tvrdnjom da Begić ima punu podršku i razumijevanje PDP-a. Nemušto je pokušao i da obrazloži jučerašnju izjavu stranačkog šefa.

- Ja sam uvjeren da je predsjednik Borenović u tom procesu, a upoznat sam, dosta uradio i pokazao jednu ne samo partijsku podršku nego čak i očinsku - naveo je Stanivuković.

A Borenović se još juče "očinski" odrekao bivšeg stranačkog kolege i jasno naglasio da Begićevi stavovi ne odražavaju stavove PDP-a.

- To nisu navodi partije, nema veze sa strankom - to su lični stavovi. Ivan Begić nije član organa PDP-a, podnio je ostavku na mjesto odbornika u gradu Banjaluka - tvrdi Borenović.

Vukući konce za gradonačelnika, kako tvrde optuženi za ucjene, Begić ga je i targetirao.

Vlasnik "Media Marketa", Goran Kos demantovao je ucjene teške tri miliona maraka, naglašavajući da je optužen zbog otkrivanja da je u Gradskoj upravi, prilikom nabavke računarske opreme, ukradeno 60 hiljada maraka.

- Mi smo povećali budžet za 35 miliona i sad nam je stalo do 60 hiljada, da neko ukrade - rekao je Stanivuković.

Stanivukovića je, zbog nabavke opreme za Gradsku upravu po trostruko većim cijenama, još ljetos prozvao njegov nekadašnji blizak saradnik Stefan Blagić iz Pokreta Restart. Njega je Ivan Begić, prije dva dana, optužio za ucjene i korišćenje narkotika. Rat su Stefan Blagić i Ivan Begić nastavili na društvenim mrežama.

Na klimavim nogama su i odnosi Stanivukovića i SDS-ovog Milana Radovića, koje Stanivuković danas pokušava da demantuje.

Prvo je podržao Begića, koji je Radovića optužio za ucjenu, a onda - kako navodno nema sukoba između njega i Radovića.

Varnice su krenule kandidaturom Jelene Trivić, koja bi u slučaju pobjede opozicije na opštim izborima, mandat za premijera dala Milanu Radoviću. Tako tvrdi Begić,a Stanivuković - da "Jelena i on veslaju u istom pravcu".
 
(RTRS)