U PONEDJELjAK SUNČANO, POPODNE NAOBLAČENjE I PADAVINE :: Semberija INFO ::

 

U PONEDJELjAK SUNČANO, POPODNE NAOBLAČENjE I PADAVINE


Foto
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano i toplo vrijeme, ali će naoblačenje koje će uslijediti u drugom dijelu dana donijeti padavine.

Jutro će biti malo do umjereno oblačno, hladno uz slab, na planinama umjeren mraz, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jače naoblačenje sa zapada poslijepodne i uveče u nižim predjelima donijeće kišu i susnježicu, a u višim krajevima i na planinama snijeg. Uz pad temperature tokom noći, snijeg će padati i u nižim krajevima.

Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do tri, u višim predjelima od minus 10, a maksimalna dnevna od dva do sedam, na sjeveru i jugu do 11, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.
Duvaće slab do umjeren vjetar južnih, a tokom dana istočnih smjerova.

Narednih dana očekuje se umjereno do pretežno oblačno i hladno vrijeme, povremeno sa slabim padavinama, uglavnom u centralnim i istočnim krajevima, dok će u ostalim predjelima padavine prestati.
Pretežno vedro vrijeme bilo je danas u svim krajevima.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Kalinovik i Sokolac četiri, Gacko i Rudo pet, Srebrenica, Bugojno i Sarajevo šest, Bileća i Mrakovica sedam, Zvornik, Mrkonjić Grad i Novi Grad osam, Livno i Zenica devet, Prijedor, Trebinje, Mostar, Neum i Tuzla 10, Ribnik i Sanski Most 11, Srbac i Gradačac 12, Bijeljina i Doboj 13, Banjaluka i Bihać 14 i Foča 15 stepeni.

(RTRS)