OVO SU NERADNI DANI U SRPSKOJ TOKOM PRAZNIKA :: Semberija INFO ::

 

OVO SU NERADNI DANI U SRPSKOJ TOKOM PRAZNIKA


- U Republici Srpskoj 1, 2, 3, 9. i 10. januara neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove, odlučila je danas Vlada Srpske.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske saopšteno je da se subota, nedjelja i ponedjeljak, 1, 2. i 3. januar , praznuju za Novu godinu, a 9. januar je Dan Republike.

Na Dan Republike Srpske ne rade republički organi i organizacije,organi jedinica lokalne samouprave, privredna društva, ustanove i druge organizacije kao i lica koja profesionalno obavljaju uslužno-preduzetničke djelatnosti.
U saopštenju se navodi da se u četvrtak, 6. januara , praznuje Badnji dan, a da se u petak, 7. januara obilježava pravoslavni Božić.

U ove dane vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak da ponedjeljak, 10. januar , i petak, 14. januar , Novu godinu po julijanskom kalendaru, proglasi neradnim danima.

U te dane neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave javna preduzeća i ustanove. Rukovodioci navedenih organa su obavezni da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana, navodi se u saopštenju.

Ova odluka donesena je na današnjoj sjednici Vlade Srpske povodom obilježavanja Dana Republike - 9. januara.

(Nezavisne)