Šeranić i Ćorić prisustvovali primopredaji zaštitne opreme :: Semberija INFO ::

 

Šeranić i Ćorić prisustvovali primopredaji zaštitne opreme


Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministara saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić danas su u Banjaluci prisustvovali primopredaji vrijedne donacije zaštitnih odijela za potrebe zdravstvenih ustanova.

Primopredaja je upriličena u skladištu kompanije "Krajinagrup".

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić istakao je značaj donacije zaštitnih hirurških odijela, čija je vrijednost veća od 1,3 miliona evra, jer će zdravstvenim radnicima u Republici Srpskoj olakšati rad sa pacijentima zaraženim virusom korona.

Ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da je ova primopredaja samo potvrđuje dobru i iskrenu saradnju sa Kinom, napomenuvši da ona postoji već dugo i na drugim projektima, kao što su infrastrukturni, privredni, zdravstveni.

Direktor Agencije CEATEC Čen Hui rekla je da će ova oprema doprinijeti borbi protiv epidemije virusa korona, da žele i da istaknu dobru prijateljsku saradnju Republike Srpske i Kine, kao i da iskaže zahvalnost dvojci ministara za podršku pri organizaciji dostave opreme.

Ukupno 217.050 zaštitnih sterilnih hirurških odijela vrijednosti 1.372.344 evra donirale su kineska kompanija Delmen Forward GmbH i agencija CEATEC (China Europe Association for Technical and Economic Cooperation Yangtze River Delta Trade Promotion Committee).

Ova jednokratna odijela biće raspoređena u 15 javnih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj - Univerzitetskom kliničkom centru, Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", Bolnici za hroničnu psihijatriju Modriča, Zavodu za stomatologiju i Bolnici "Sveti Vračevi" Bijeljina.

Oprema će biti dostavljena i bolnicama u Gradišci, Doboju, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Nevesinju, Prijedoru, Trebinju, Foči, Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mlječanica i Specijalnoj bolnici za psihijatriju Sokolac.

​(RTRS)