DODIK: MOGUĆE DONOŠENjE ZAKONA O NEVAŽENjU ODLUKA USTAVNOG SUDA BIH :: Semberija INFO ::

 

DODIK: MOGUĆE DONOŠENjE ZAKONA O NEVAŽENjU ODLUKA USTAVNOG SUDA BIH


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je, ukoliko Ustavni sud BiH ospori odluke koje danas budu donesene na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, da će Srpska vjerovatno donijeti zakon o tome da odluke tog suda ne važe na teritoriji Republike Srpske.

Dodik je rekao da je današnja posebna sjednica parlamenta Republike Srpske o vraćanju nadležnosti Srpske prenesenih na nivo BiH jedna od najvažnijih u ovom sazivu koja će odrediti budućnost i samu strukturu Republike Srpske.

- Ovo nije nikakva špekulacija, vladajuća koalicija postupa u skladu sa ranije postignutim dogovorom u vezi sa aktuelnom situacijom u BiH - rekao je Dodik.
Dodik je komentarisao odluku opozicije da napusti današnji posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

- Opozicija je došla sa pripremljenim stavom da ovo što vladajuća koalicija predlaže treba da se sruši i da se dodatno iskažu stavovi politike iz Sarajeva. Opozicija je usmjerena na to kako govore da će biti nekakvih sukoba i rata. To nije politika Republike Srpske i mi ne šijemo nikakve uniforme, već se pripremamo da na najbolji mogući način ovdje regulišemo sektor odbrane - izjavio je Dodik.

Dodik je rekao da u parlamentu Srpske postoji skupštinska većina koja je odgovorna za Republiku Srpsku i koja će nastaviti da vodi koncept ove politike putem institucija kao što su Vlada, Narodna skupština, te predstavnici u zajedničkim institucijama.
 
(RTRS)